Vi bruker store deler av et døgn på å sove, og derfor er det viktig å ha et soverom som er både trygt og funksjonelt. Samtidig ønsker de fleste at soverommet skal ha et flott visuelt uttrykk, enten det er i moderne eller klassisk stil.
Når du planlegger boligens primærrom, kan det være lurt å se nærmere på ulike planløsninger for hus. På den måten kan du finne inspirasjon og idéer. Se for eksempel på våre plantegninger av ferdighus, der det finnes mange smarte soveromsløsninger!

Grunnleggende plantegning for soverom

Dersom du ønsker et enkelt soverom som fungerer godt i hverdagen, kan det være smart å se på grunnleggende plantegninger av soverom. Her vil du for eksempel kunne se soverommets areal i kvadratmeter, samt plassering av dører og vinduer.
I en plantegning for et soverom vil du som regel også kunne se forslag til plassering av seng og garderobeskap, noe som er veldig praktisk. Vurder for eksempel hvorvidt soverommet vil ha plass til en dobbeltseng, nattbord og andre møbler du ønsker å ha i rommet.

Plantegning med walk-in-garderobe

Drømmer du om et soverom som har «alt»? Da kan det være kjekt å se nærmere på plantegninger av soverom med omkledningsrom, også kjent som walk-in-garderobe. Eller ønsker du kanskje et hovedsoverom med eget bad, balkong eller lignende?
Det finnes utallige løsninger, og hos oss i ABChus finner du mange lekre forslag. Se nærmere på våre ferdighus, og la deg inspirere av ulike plantegninger for soverom.
Vi har blant annet mange flotte ferdighus med plantegning som viser walk-in-garderobe som en del av løsningen. Se for eksempel nærmere på Arwen – et lekkert funkisinspirert hus med bad som har både walk-in-garderobe og eget bad.

Illustrasjonen viser plantegning over soverom i funkishuset Arwen, med eget bad og omkledningsrom.

Hva bør en plantegning for soverom inkludere?

Når du ser på en plantegning for soverom, bør du forsikre deg om at soverommet er designet i henhold til gjeldende tekniske krav. Det er for eksempel anbefalt at et soverom er minimum 7 m2 stort, og har et volum tilsvarende 15 m3 eller mer.
For at et soverom skal være sikkert å oppholde seg i, bør det også være rømningsveier i tilfelle brann. Vinduene i rommet bør for eksempel være minimum 0,5 meter brede, og ha en høyde på minst 0,6 meter.
Når du ser på ABChus sine ferdighus, kan du være trygg på at alle plantegninger av soverom er i henhold til anbefalingene.

Finn ditt drømmehus med et soverom tilpasset dine ønsker

Dersom du leter etter en plantegning for soverom, er det mye inspirasjon å finne hos ABChus. Våre lekre ferdighus har plantegninger der du blant annet kan se soverom med forslag til møblering.
Vi har ferdighus for ethvert behov, og du kan velge mellom både moderne, funkisinspirerte, klassiske og herskapelige boligmodeller. Enten du ønsker et enkelt eller innholdsrikt soverom, har vi en løsning som passer deg og familien din.
Sjekk ut vårt sortiment av ferdighus her, og ta kontakt om du ønsker at vi kommer på befaring på tomten din!
Ta en titt i vår huskatalog, eller bestill den hjem i posten.

Ny huskatalog på 164 sider

Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.
blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

Innkjøpssjef i ABChus André Bakke inngår samarbeid med Lyssand, leverandør av vinduer
Ferdighusprodusenten ABChus og Lyssand-Frekhaug inngår et strategisk samarbeid til en samlet verdi av 40 millioner kroner. Samarbeidet er i første omgang 2-årig, og innebærer at samtlige av ABCHus sine hus og hyttemodeller vil leveres med vinduer og dører fra Lyssand.
ABChus ferdighuset Nevie Hjemme hos Svein og Victoria
ABChus møter Victoria hjemme hos ekteparet Victoria og Svein i deres nybygde ferdighus Nevie, på Jessheim.
ABChus gir energi Nå kan du få integrerte solceller som tilvalg på våre ferdighus som Nelly
Med høye strømpriser er det mange som ser etter energieffektive løsninger når de skal kjøpe hus. Samtidig er bærekraft noe stadig flere vektlegger, og mange ønsker derfor å kunne benytte seg av energi som er produsert med lavest mulig utslipp.