Nyttige tips til deg som skal bygge vinterhytte på fjellet

image

Vi nordmenn er hyttefolk. Hyttefolk som elsker naturen. Og fjellet. Særlig på vinteren. Drømmer du, som mange andre, om hyttekos rundt peisen, god mat og hyggelig lag? For deg som skal bygge fjellhytte er det et par ting å tenke gjennom før du er helt der. Målet er å få en hytte som utnytter de beste sidene av tomta slik at du for eksempel får de solforholdene du ønsker deg.

Her kommer noen nyttige tips til deg som skal bygge hytte på fjellet. Vi har allerede nevnt solforhold, men det er flere ting du bør tenke gjennom før du starter på byggingen:

  • Beliggenhet
  • Hytteleverandør
  • Sol- og vindforhold
  • Klassisk eller moderne fjellhytte?
Hytta Horisonten 77 i flott vinderlandskap

Beliggenhet

Det viktigste spørsmålet du skal stille deg selv, er hvor du ønsker å ha hytte. «Fjellet» er stort, og det er mange ulike typer hyttefelt rundt omkring i Norge. Er det en klassisk vinterhytte du vil ha, eller ser du også på muligheter for en helårshytte? Stadig flere av de tradisjonelle vinterhyttefeltene (som for eksempel Hemsedal og Trysil) har i de siste årene tilrettelagt for mer aktiviteter i sommerhalvåret også – nettopp fordi mange ønsker å ha et sted å dra til hele året.

Hyttemagasinet

Ofte kjenner man til et område fra før, men det kan være lurt å reise til flere aktuelle hytteområder og gjøre deg litt kjent med stedet før du bestemmer deg for hvor du vil ha hytta di. Sjekk ulike nettsider for å orientere deg om hvilke tilbud du har i området. Den Norske Turistforenings tjeneste ut.no har for eksempel mange gode turforslag til både fotturer, skiturer, toppturer, sykkelturer, fiskemuligheter og så videre.

Det kan også være lurt å kontakte den aktuelle hytteeierforeningen for å få litt informasjon om hvilke kostnader du vil få. Er for eksempel snømåking inkludert i felleskostnadene, eller må du organisere dette selv?

Vi anbefaler alltid kundene våre å gjøre disse undersøkelsene før de signerer kontrakt med ABChus. Da vet de også selv godt hva de har i vente, og får ingen ubehagelige overraskelser med høye utgifter når hytta først står klar til bruk, forteller salgssjef, Per Morten Døhl Petersen.

Hytteleverandør

Ønsker du å gjøre hele jobben selv, eller foretrekker du modulhytter? Her kan du lese litt om valg av hytteleverandør og hva du bør tenke på.

Sol- og vindforhold

Nå er vi kommet til siste sjekkpunkt før du kan velge hvilken hyttemodell du vil gå for. Når du har skaffet deg tomta du vil ha, bør du besøke den og gjøre deg litt kjent med hele området. Har du mulighet til å enten tilbringe hele dagen der, eller komme tilbake flere ganger, er det en fordel. Da får du god oversikt over hvordan solforholdene er i løpet av dagen. Er det et hyttefelt med flere etablerte hytter, kan du prate med naboene og høre litt om hvordan de opplever forholdene når hytta er i bruk. Kanskje har de noen innspill som gjør at du vil vende hytta i en litt annen retning enn hva de andre har gjort?

Hytta Horisonten 144

Hvorfor er dette viktig? Det har litt å si i hvilken retning du plasserer soverommene. Spesielt på sommeren kan et lite hyttesoverom lett bli overopphetet hvis sola står og steiker på vinduet hele dagen. Sjekk også hvor det er best å ha uteplassen for å få mest mulig le fra vinden. På fjellet er det ikke så mange trær som kan dempe vinden.

Sist – men ikke minst – har du utsikt fra tomta? I så fall vil du helt sikkert like å sitte i stua å nyte utsikten fra store panoramavinduer.

Klassisk eller moderne fjellhytte?

Nå synes vi det er på tide med en trommevirvel! Du er ved målet – og skal «bare» velge drømmehytta.

Gryningen 128

ABChus tilbyr flere ulike hytter til fjellet, både tradisjonelle og moderne fjellhytter. Uansett om du har sett deg ut en hyttemodell eller om du ønsker rådgivning, er det bare å ta kontakt med oss. 

Våre hytter leveres som byggesett montert. Dette betyr at du får yttervegger og tak, montert på en støpt betongplate du selv har besørget. Hytta er da ferdig utvendig og klar til beising. Mange ønsker selv å sette sitt preg på hytten, og yte egeninnsats, derfor er denne leveransen ikke inkludert, isolasjon, gulv, panel og øvrige innvendige materialer.

Gryningen 128

Ta kontakt for priser

ABChus har vært husleverandør i mange år, og i 2021 tok vi steget ut som hytteleverandør. Vi produserer 250-300 boliger hvert år, og kan vise til lang og god erfaring med ferdighus når vi nå også tilbyr ferdighytter. Denne erfaringen har vært verdifull i prosessen for å finne den mest optimale måten å bygge hytter på.

Hytta Gryningen 128 fra ABChus

Har du sett deg ut ei hytte du liker? Kontakt oss gjerne hvis du har noen spørsmål om pris og byggeprosessen.

Les hyttemagasinet her

Skrevet av: Enklere Valg

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering