ABChus utforsker tradisjon og innovasjon: Besøk hos Kloppen Søyla

image

Kloppen Søyla er en familiebedrift på Østre Toten med lang tradisjon for trevirke. I dag drives bedriften av 5.generasjon håndverker Bjarne Holmstad og kona Mette.

Søylene lages av de beste råvarer, gjerne fra lokale sagbruk.

Alle søylene håndlages på fabrikken på Lena. Bjarne er nøye med å besiktige og vurdere hver eneste planke før de freses og limes sammen til en søyle, stav for stav. Han liker godt å stå ute i verkstedet med en god podcast på øret, mens han arbeider.

Med denne metoden "puster" søylen godt og kan "bevege" seg, som gjør at den får en lang levetid. Som en bonus blir søylene lette og enkle å håndtere.

Etter at søylene er limt, blir de pusset og sparklet for en glatt overflate, før den grunnes to strøk med mellompuss.

Bjarne og Mette Holmstad

Hver søyle kan bære inntil 17 tonn og blir håndtert, inspisert og vurdert av dyktige ansatte, flere ganger gjennom produksjonen, før den er klar til å leveres.

Søylefoten blir laget av betong og blir nå impregnert med surfapore for å tåle norsk klima og hindre at foten sprekker pga. frostspreng. Soklene kan også produseres i tre for de som ønsker det.

I toppen kan du velge mellom to ulike topputstyr eller skjære ut til drager i selve søylen. Kloppen Søyler kan også fåes glatt, rund eller i kannelert utførelse i helt opp til 8 meters lengder. 

Som kunde kan du velge delt søyle og kan dermed kle denne rundt en eksisterende stolpe!

Besøk gjerne Koppel Søyla sine nettsider her!

– Mange tror at søylene er solide stokker, men de er hule. Dette skaper lite spenning i treverket, noe som igjen hindrer oppsprekking, forteller Bjarne.

Inngangsparti ferdighuset Adele i Melhus, Trondheim

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

image
Aurora_2022_fasade
Husbank finansiering

Hurtignavigering