Hjemme hos Olav og Karen i deres herskapelige Adele

image

I Melhus utenfor Trondheim bor Olav og Karen med sønnen Tobias. Her har familien bygget husmodellen Adele der hovedhuset til den gamle gården stod før. Nå ønsker de oss velkommen til Sørgarden Lerlia.

Tomt i barndomsomgivelser

Hjemme hos Olav og Karen

Vi nærmer oss huset til familien – rundt oss er vi omgitt av store jorder og gårder. Mellom et eldre stabbur og et hestebeite ligger herskapelige Adele.

Familien visste lenge at de skulle kjøpe gården. Olav har nemlig mer eller mindre vokst opp her, og har jobbet mye på gården sammen med selgeren av gården. Tomten passet familien perfekt, da den har god plass og ligger i landlige omgivelser. 

Ferdighusets nærmeste nabo er naturskjønne omgivelser.

Herskapelig ferdighus var den beste løsningen

Ved spørsmål om hvorfor de falt på valget om å bygge et ferdighus fra ABChus, forteller de at de vurderte å pusse opp det gamle hovedhuset, men falt på at et nytt hus var det beste. Da kunne de slippe flere år med oppussing og vedlikehold av det som hadde blitt krevet av et gammelt hus.

Få en omvisning av hele boligen her:

Inngangsparti ferdighuset Adele i Melhus, Trondheim

Kort byggetid

— For ni måneder siden sto det et gammelt hus her, og nå står vi her med herskapelig Adele, som vi er veldig fornøyd med og som passer godt inn på tunet vårt, forteller Olav.

Å bygge hus med ABChus innebærer at alle husets deler produseres innendørs i store, tørre fabrikklokaler. Det betyr full kontroll med produksjonen, enklere kvalitetskontroll og mye mindre materialsvinn. Kapp av treverk går til pelletsproduksjon og annet materialsvinn går til gjenvinning. Vegg- og gulvelementer kommer ferdige til byggeplassen, heises på plass, og monteres på 1 – 2 dager. Taket monteres og tekkes på de neste 2 – 3 dagene.

Den korte byggetiden gir minimal eksponering for fuktighet, selv om det skulle regne under monteringen. Sammenlignet med tradisjonelle bygg som kan stå åpent utsatt for vær og vind i ukevis, holder ditt ABChus seg praktisk talt tørt i hele byggeperioden.

– Da vi først bestemte oss for Adele gikk prosessen fort. Vi ble svært god fulgt opp av teamleder Jeanette hele veien, og opplevde at hun genuint brydde seg om oss som kunde. Det var mange valg som skulle tas og hun hjalp oss mye i denne prosessen. Tiden fra vi startet riving av huset som stod der fra før til nytt hus stod ferdig, gikk på 7 måneder, forteller Olav og Karen.

For å få enda mer herskapelig følelse, valgte paret Kloppen søyle ved inngangspartiet.

Oppholder seg mest i kjøkken og spisestue

De store vinduene og karnappet gir deilig gjennomlys, og en fantastisk utsikt utover åkrer som endrer seg i takt med årstidene.

Olav og Karen har få med gode naboer, og god plass mellom dem. Dette gir muligheten for store vindusflater og gjennomlys uten innsyn.

Et naturlig valg

— Vi valgte en spisestue som står til fargene i rommet, og her får naturen spille hovedrollen, forteller paret. Den røde tråden gjennom hele huset til Olav og Karen er tydelig å se. De forteller at de har fått hjelp fra Snø Interiør for fargevalg og inspirasjon.

ABChus – Hjemme hos Olav og Karen i Melhus, spisestue

En drøm av et kjøkken

— Vi har valgt kjøkkenfronten "Stil" i en grønngrå farge som passer perfekt til de andre fargene i huset. Kjøkkenet har også mange skuffer – som for oss er et must i et praktisk kjøkken. Det er også integrert stekeovn og kaffemaskin. 

ABChus – Hjemme hos Olav og Karen i Melhus, kjøkken

Som standard i ABChus sine boliger

Alle våre kjøkken blir levert av Drømmekjøkkenet og kvalitetshvitevarer fra Siemens. Med Drømmekjøkkenet får kundene et betydelig større utvalg og mulighet for individuell tilpassing av drømmehuset sitt. Drømmekjøkkenet har et bredt og tidsriktig sortiment og er en trygg leverandør som produserer kvalitetsprodukter med lang levetid.

Les mer om Drømmekjøkkenet her

Huset passer veldig fint til beliggenheten, vi mener det ser ut som det alltid har stått der. Vi liker alt med huset, men det beste er kanskje stuen i andre etasje og kjøkkenet.   Sier Olav og Karen

— Hva har dere lært av å ha bygget deres eget hus?

— Vi har lært at det er mange valg som skal tas, men vi har likevel brukt god tid for å få huset akkurat slik vi ønsker.

Paret synes også det har hjulpet å snakke med mange andre som har bygget hus for å få tips til hva man bør, og ikke bør gjøre.

— I tillegg har interiørdesigneren vi brukte, Snø Interiør, spart oss for mye frustrasjon og tid da vi skulle velge farger og få tips til møbler, forteller Olav og Karen.

Ferdighus gir mange muligheter

Å bygge ferdighus betyr ikke nødvendigvis at du må gå for alle de forutbestemte løsningene. Ved å bestille et ferdighus gjennom ABChus kan du tilpasse husmodellen etter flere alternative planløsninger for din egen smak og behag. 

Karen og Olav har eksempelvis gjort flere større tilvalg, deriblant å tegne om fronten på huset. De forstørret denne med 60x60 i lengderetning, og strukket ut karnapp. De fjernet også to soverom for å få større stue og hovedsoverom med garderobe. 

Familien har også fått større bad i begge etasjer, oppgradert peis, dørhåndtak, gulv, ytterdør, trapp, og sist men ikke minst – gulvvarme. Når det gjelder interiør, har de valgt en større kjøkkenøy, platetopp, stekeovn, kaffemaskin og fargevalg med tapet.

— Vi har jo en gård, så derfor har vi valgt en tapet med havre i. Fargen ble veldig fin, i tillegg til at det går igjen i resten av huset.

Vanskelig å velge hva de liker best

Trapp fra trapperingen med innlagt belysning

– Huset ble akkurat slik vi ville ha det, og vi er svært fornøyde med hele huset, også utbygget. Vi er også veldig glade for at vi la varme i gulvet, og lys i trappetrinn er også en detalj vi er veldig fornøyd med. Egentlig liker vi alt ved huset, men det beste må kanskje være stuen i andre etasje og kjøkkenet, forteller paret.

Se hele hjemme hos-reportasjen her

Som besøkende er vi også veldig spent på å se hvordan familien har fått det i andre etasje. 

På vei opp trappen faller øynene våre på den stilige belysningen i trappen. De har valgt å oppgradere både trinn og vanger som er et tilvalg hos ABChus.

— Jeg liker litt gadget og elektronikk, sier Olav, og viser til noen knapper på veggen fra Smarthus som er en standard i ABChus sine boliger. Det inkluderer både hurtigknapper, i tillegg til at man kan styre alt fra telefonen.

Smarthus og herskapelig ferdighus i ett

Kardia er din komplette smarthusleverandør, og leverer produkter sammensatt av komponenter fra ledende leverandører fra hele verden. Kardia Smart lar deg styre husets tekniske anlegg på en måte som praktisk talt gir deg en helt ny kontakt med ditt eget hjem.

Hva inneholder ditt smarthus?

Smarthus fra Kardia leveres som standard i ABChus
 • Varmestyring
 • Kardia Smart lar deg enkelt sette opp et ukesporgram som kan tilpasses dine rutiner og behov.
 • Ventilasjonstyring
 • Kardia Smart måler luftkvaliteten med sensorer i som er plassert i ventilasjon. Vårt system viser deg nivået på luftkvaliteten slik at du alltid er oppdatert på om du bør iverksette tiltak.
 • Adgangskontroll
 • Med digital dørlås lever du i et nøkkelfritt hjem. Betjen låsen med pin-kode, brikker og med Kardia Smart-appen.
 • Lysstyring
 • Med lysstyring kan du lage scenarioer som setter lyset ditt i et ønsket nivå, du kan for eksempel skru av lyset i hele huset med en en enkel knapp.

Les mer om våre smarthus her

Favorittrommet i huset

Paret viser oss videre loungen. Der forteller dem at de nyter utsikten og roen. 

— Vi jobber mye begge to og det er derfor deilig å ha en slik plass hvor man kan innhente energien igjen, forklarer de.

ABChus – Hjemme hos Olav og Karen i Melhus, loftstue

Tre soverom i andre etasje

I andre etasje har paret tre soverom. De ble anbefalt å male hovedsoverommet i en mørk, beroligende farge – som toner av grønt eller blått.

— Vi valgte grønt, og fargen går igjen i hele huset. I tillegg malte vi også taket i samme farge som veggene, noe som skaper en veldig lun og god stemning.

En stor walk-in-garderobe er også til stor glede for paret. 

Litt fakta om god søvn

Vi bruker nesten en tredjedel av livet på å sove, og god søvn er viktig for både vår mentale og fysiske helse, i følge Helsedirektoratet.

Et soverom uten forstyrrende elementer som lys, lyd og teknologi er gjerne det vi tenker på som viktig for god søvn. Men hvordan spiller fargene inn på søvnen vår?

— De aller viktigste forutsetningen for god søvn er at det er mørkt, kaldt og stille på soverommet. Forskning sier at vi sover best i mørke rom. De fargene som går igjen som er gode til soverommet er mørke nyanser av blått, grønt og plomme, de virker beroligende.

ABChus – Hjemme hos Olav og Karen i Melhus, soverom

Hva er inkludert i vår faste pris?

 • Komplett kjøkken fra Drømmekjøkkenet
 • Hvitevarer fra Siemens
 • Smarthus; styr lys, varme, ventilasjon og ytterdøren via smarthusappen
 • Flislagte bad med store, moderne fliser, varmekabler og downlights
 • Malte gipsvegger med listefritt i himlingen
 • Parkett i begge etasjer
 • Trapp fra Trapperingen
 • Teknisk enhet fra Kardia; alt det tekniske til huset er samlet i ett skap med hvite, slette skyvedører
 • Støpt plate / grunnmur er inkludert

Les huskatalogen vår digitalt eller bestill den hjem GRATIS i posten. Ta gjerne en titt hjemmesiden hvor du kan se våre husmodeller.

Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering