Hjemme hos Thea og Thomas

image

Etter en liten kjøretur i idylliske omgivelser nærmer vi oss Aurskog i Aurskog-Høland kommune. Her har det unge paret Thea og Thomas bygget drømmehuset på en stor og landlig hjørnetomt.

Drømmen om stort hus

Vi kommer frem til kunden midt på dagen en varm juni-dag. Thea tar oss imot når vi kommer, og vi ser med en gang at dette er mennesker med sans for både hus og interiør. Thea og Thomas er begge 27 år og har barna Mikkel på 4 år, Mons på 2 år og hunden Theo som er 8 år.

- Velkommen skal dere være, smiler Thea med hunden Theo på armen.

image

Vi trekker inn i den romslige gangen på hele 16 kvadratmeter, og her lukter det deilig duftlys fra kjøkkenet. Kjøkkenet og stuedelen er på hele 70 kvadratmeter, og det var akkurat dette paret drømte om når de skulle bygge seg hus.

- Kjøkkenet er favorittrommet mitt, sier Thea. Dette er samlingspunktet i huset, og barna elsker å løpe frem og tilbake mellom kjøkkenet og stua.

Her ser du kjøkkenet i husmodellen Alexandra, hjemme hos Thea og Thomas

Vi skjønner godt hvorfor kjøkkenet er Theas favorittrom. Kjøkkenet er lyst og trivelig, og ikke minst stort, med en romslig og praktisk kjøkkenøy.

Thea driver også de fine Instagram kontoene; @theasonsthagen og @theaogthomasbygger.

Når vi begynner å prate om hvorfor de valgte akkurat husmodellen Alexandra forteller Thea at det stod mellom to husmodeller i starten.

image

- Vi stod mellom både Alexandra og Adele i starten, vi ønsket oss veldig en tradisjonell bolig med to fulle etasjer. Vi klarte egentlig ikke å bestemme oss, men etter flere turer i visningshusene til ABChus endte vi opp med Alexandra. Denne husmodellen hadde akkurat den romslige planløsningen og størrelsen på rommene vi kunne tenke oss.

image

Husmodellen Alexandra har to store stuer, stort og praktisk vaskerom, bod, samt fire soverom plassert i 2.etasje. Boligen har et tradisjonelt utrykk og paret har gjort noen få tilvalg innvendig for å få huset akkurat slik de ønsket.

image

Byggeprosessen

Thea og Thomas kjøpte den store tomten i Aurskog i mai 2019, og heretter gikk det fort til de kom i kontakt med ABChus og drømmehuset ble kjøpt.

- Vi signerte kontrakten med ABChus i mars 2020, og huset ble levert i juni og stod ferdig på tomten bare noen dager før julaften samme året. Det var drømmen å kunne feire jul i nytt hus, forteller Thea fornøyd.

Vi har vært kjempefornøyd med hele prosessen, og har bare syns det har vært gøy å bygge hus. Oppfølgingen har vært god underveis og vi har hatt tett dialog med byggeleder, noe som var viktig for oss.

Thea drar også frem at det var godt med valgene som allerede var tatt i boligen, dette gjorde at de kunne fokusere på de tilvalgene som hun selv syns er morsomt som blant annet gulv, farger og kjøkken.

"Vi har vært kjempefornøyd med hele prosessen, og har bare syns det har vært gøy å bygge hus" - Thea & Thomas

Det vi har gjort av tilvalg er ting som var viktig for oss. Vi har endret til et lyst laminatgulv, vi har både barn og hund, så dette passet oss midt i blinken. I tillegg har vi endret frontene og benkeplaten på kjøkkenet, byttet farge på ytterdøren og kledning, valgt balkong i 2.etasje og benyttet oss av alternativ planløsning slik at vi fikk walk-in på soverommet.

Hva måtte dere selv gjøre?

  • Opparbeiding av tomten
  • Uteplass/betongterrasse
  • Graver og rørlegger til utvendig stikkledninger
  • Inkluder både gårdsplass og hage/uteplass i budsjettet ditt
  • Solskjerming til vinduene i huset
  • Bodsystem til boden i 1.etasje

Thomas gjorde alt av grunnarbeidet selv og det har gjort at paret har fått ekstra godt eierskap til byggeprosessen helt fra start. De har fotografert og filmet alt fra første oppryddingen på tomten, planering til støpning av grunnmur.

- Dette er bilder som er gøy å se tilbake på. Før var det bare skog her, og nå har det blitt en ordentlig eiendom med gårdsplass og grønn plen.  Vi har virkelig fått kjenne på det å ta del i prosessen fra dag én sier Thomas.

Hus med smarte løsninger

Når vi går rundt i huset kommer vi fort inn på samtaleemnet om oppbevaring og ekstra plass. Vi vet allerede at boligen er romslig og at den inneholder blant annet både bod og stort vaskerom, og det som er ekstra gøy er å se hvordan Thea og Thomas har løst disse rommene. Blant annet boden i gangen har blitt til en ryddig og praktisk walk-in garderobe for store og små.

- Boden kunne jeg som 2-barns mor ikke klart meg uten i en hektisk hverdag. Det er helt perfekt med en oversiktlig bod i gangen med klær til alle sesonger til både oss og barna, forteller Thea. I tillegg ligger vaskerommet tvers over gangen, og her har vi et system for skittentøy, samt ekstra kjøleskap og fryser til mer mat og drikke.

image

Paret har også valgt en alternativ planløsning i 2.etasje slik at de får walk-in garderobe bak sengen på hovedsoverommet. Dette er en løsning som kan leveres til alle som ønsker å bygge husmodellen Alexandra.

Guttene, Mons og Mikkel på 2 og 4 år har fått hvert sitt soverom i 2.etasje. Rommene er svært romslige på hele 12 og 16 kvadratmeter, så her kan barna ha boltreplass helt til de blir ungdommer og ønsker å flytte ut. I tillegg har kunden et gjesterom i samme etasje som per dags dato brukes som gjesterom og kontor.

- Det er så deilig at loftsstuen ligger i tilknytning til barnerommene, sier Thea. Her kan guttene invitere venner når de blir eldre, så har de sin helt egne sone, mens vi voksene kan lukke glassdørene inn til stua nede i 1.etasje.

Etter en hyggelig dag med fint vær og omvisning i en flott bolig takker vi for oss. Vi gratulerer paret nok en gang med en fantastisk bolig!

Ønsker du å se husmodellen Alexandra i 3D kan du klikke deg inn her.

Les huskatalogen vår digitalt eller bestill den hjem GRATIS i posten. Ta gjerne en titt hjemmesiden hvor du kan se våre husmodeller.

Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering