Hva koster det å bygge hus?

image

Mange drømmer om å bygge nytt hus fra bunnen av. Dette gir deg mulighet til å få et hus som er akkurat slik du selv ønsker, både med tanke på planløsning og design. Har du tomten klar, gjenstår det kanskje bare å finne et nøkkelferdig hus. Men, hva koster det egentlig å bygge nytt hus? Pris vil ofte kunne variere mye fra byggeprosjekt til byggeprosjekt. Det er også mange faktorer som kan påvirke prisen underveis i byggeprosessen.

Hvor mye koster det å bygge hus i 2022?

Dersom du har planer om å bygge hus, er pris naturligvis en helt avgjørende faktor. Det er viktig å finne et hus som passer både budsjett og tomt.

For at du skal kunne beregne de omtrentlige kostnadene, er det imidlertid viktig å ta hensyn til mange ulike faktorer som kan påvirke prisen. Hva slags hus som skal bygges vil naturligvis også ha mye å si.

image

Faktorer som kan påvirke pris for å bygge hus

Hva koster det å bygge hus som du velger fra en huskatalog? Når du kjøper klær eller elektronikk fra en katalog, vil du som regel ha en fast pris å forholde deg til. Skal du derimot kjøpe et nøkkelferdig hus, er ikke alltid prisen like forutsigbar.

Som regel vil du se at nøkkelferdige hus oppgis med en veiledende fra-pris. Du vet derfor hva nedre pris for å bygge hus vil ligge på. Prisen kan imidlertid ofte bli noe høyere, noe som kan skyldes følgende faktorer:

  • Endringer på planløsning
  • Tilpasning av bolig til tomt (trenger du hus til flat eller skrå tomt?)
  • Forhold på tomt (er det behov for sprengning, oppfylling etc.?)
  • Frakt av hus
  • Kostnader for drift, rigg, beskaffenhet på tomt, byggesak etc.

Attraktive priser uten overraskelser

Vi i ABChus har attraktive priser, og når du får en pris av oss, betyr dette at huset er klart til innflytting i henhold til leveransdetaljene oppgitt i prislisten, samt leveransebeskrivelsen. Det kommer ingen skjulte tilleggskostnader eller gebyrer. Det du signerer avtale om, er det vi skal levere, til den prisen vi har avtalt.

Stuen i husmodellen Wide, men en fantastisk takhøyde og masse vinduer som slipper godt med lys inn

Byggekostnad for enebolig, tomannsbolig og rekkehus

Dersom du har planer om å bygge hus, vil pris også være avhengig av hva slags husmodell du går for. Hos oss i ABChus finner du et bredt utvalg av ferdighus, noe som inkluderer alt fra enebolig til tomannsboliger og flermannsboliger.

Kostnad for materialer og bygging vil derfor kunne variere mye fra modell til modell. Byggekostnad for en liten enebolig er vanligvis lavere enn tilsvarende kostnad for en stor villa.

Hvordan bygge hus rimelig?

Pris for å bygge hus blir ofte lavere dersom du går for et nøkkelferdig hus uten å gjøre større endringer på planløsning eller materialer. Det er også viktig å finne en leverandør som kan komme med gode råd underveis i prosessen.

Husk også på at det finnes ferdighus tilpasset ulike budsjetter. I katalogen vår finner du flere prisgunstige husmodeller av høy kvalitet.

Arwen tilpasset skrå tomt

Bygge hus? Her finner du vår prisliste!

Mange drømmer om å bygge hus billig, samtidig som resultatet skal bli best mulig. Vi i ABChus mener det bør være mulig å få i pose og sekk, og har derfor en rekke nøkkelferdige hus tilpasset ulike budsjett.

I vår prisliste finner du en oversikt over hva de ulike ferdighusene koster, basert på hvor i landet du holder til.

Kontakt ABChus i dag, og bygg hus til en pris tilpasset din lommebok!

Les huskatalogen vår digitalt eller bestill den hjem GRATIS i posten. Ta gjerne en titt hjemmesiden hvor du kan se våre husmodeller og hyttemodeller.

Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering