Dersom du drømmer om å bygge hus på tomten din, har du kanskje sett for deg at huset skal stå klart innen en viss tid. Før huset er nøkkelferdig, er det imidlertid mye som skal planlegges, fraktes, bygges og ferdigstilles. For mange er det store spørsmålet som følger: hvor lang tid tar det å bygge hus om du benytter deg av ferdighus? Her finner du svaret!

Er husbygging en tidkrevende prosess?

Husbygging kan generelt sett være en veldig tidkrevende prosess, og det kan derfor være lurt å starte planleggingsprosessen i god tid. Nøyaktig hvor lang tid det tar, kan imidlertid variere mye. Valg av byggemetode og husbygger vil for eksempel ha mye å si.
Dersom du skal få bygget et nokså standard hus på 150 til 200 m2, er det vanlig å beregne at prosessen vil ta omkring ett år. Dette inkluderer tiden fra man starter med planlegging og arbeid på tomten, til huset står klart.
Arbeid på tomt og oppføring av grunnmur tar typisk rundt 70 dager, mens bestilling av materialer typisk vil ta rundt 40–50 dager. Selve byggingen av huset tar stort sett rundt 200 dager. I tillegg bør man påregne at det går litt over en måned på maling og annet arbeid.

Ferdighuset Nevie fra ABChus

Så lang tid tar det å bygge bolig med ABChus

Hvor lang tid det tar å bygge hus, vil som regel avhenge av hvorvidt du skal bygge en bolig helt fra bunnen av eller ikke. Skal du bygge et hus selv, enten det er ved hjelp av en arkitekt eller et sett med byggedeler, kan dette fort ta et år eller mer.
Velger du derimot et ferdighus fra ABChus, vil du kunne spare mye tid. Våre ferdighus har kort byggetid, noe som betyr at du potensielt kan få et nøkkelferdig hus mye raskere enn ellers.

Vindy tilpasset skråtomt er et ferdighus på kun 100 kvadratmeter, med kort byggetid

Hvor lang tid tar det å bygge enebolig?

Nøyaktig hvor lang tid husbygging tar, vil også kunne avhenge av hva slags hus som skal bygges. Både størrelse, planløsning og arkitektur kan ha mye å si. Er det snakk om en liten enebolig, er det i noen tilfeller mulig å få huset klart på rundt fem måneder.
Er det derimot snakk om en større enebolig eller en tomt som krever utbedring, kan prosessen ta noe lengre tid.

Hvor lang tid tar det å bygge tomannsbolig eller rekkehus?

Det å bygge en tomannsbolig eller et rekkehus vil ofte ta noe lengre tid enn hva det gjør å bygge en enebolig.
Selve planleggingen og utbedringen av tomten gjøres imidlertid samtidig for alle boenhetene, noe som gjør prosessen effektiv.

Kom i gang med husbygging på 1, 2, 3 med ferdighus!

Hos ABChus finner du mange flotte eneboliger, tomanns- og flermannsboliger som kan fås med rask byggetid. Vi tar oss av hele byggeprosessen, slik at du kan fokusere på andre ting mens du venter på å få nøklene overlevert.
Enten du vil bygge hus med utleiedel, tomannsbolig eller enebolig, har vi en løsning for deg. Kontakt oss i dag for gode råd!
Les huskatalogen vår digitalt eller bestill den hjem GRATIS i posten. Ta gjerne en titt hjemmesiden hvor du kan se våre husmodeller og hyttemodeller.
Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.
blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se hele 34 unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

Stuen i husmodellen Arwen - mørkt og maskulin stil
Stuen er hjemmets samlingspunkt. Det er her vi slapper av etter en lang dag, og her vi møtes med venner og familie. Stuen bør være et sted du trives og liker å være i. Med farger og interiør kan vi lage veldig ulike uttrykk. Her er samme stue i ferdighuset Arwen innredet i tre ulike stiler. Vi gir deg tipsene til hvordan du skaper stilen. 
Uterom Adele skråtomt
Finnes det noe bedre enn deilig varme sommerdager og lange lyse sommerkvelder? Uteplassen er kanskje det viktigste rommet vårt, i hvert fall nå når vi har muligheten for å være mye ute. Men hva kan man gjøre for å skape et koselig uterom som man virkelig har lyst til å være i? Her får du 10 gode tips, som kan hjelpe deg til å skape den gode stemningen.
Adele herskapelig bolig
Har du en tomt hvor du planlegger å bygge hus? Da vurderer du kanskje å gjøre jobben selv, slik at prosjektet kan bli så rimelig som mulig. Når du skal bygge hus fra bunnen av, står som regel valget mellom byggesett, arkitekttegnet hus og ferdighus. Vi skal her forklare deg forskjellen, og se nærmere på hva de ulike løsningene innebærer.