Hvordan bygge ditt eget hus?

image

Har du en tomt hvor du planlegger å bygge hus? Da vurderer du kanskje å gjøre jobben selv, slik at prosjektet kan bli så rimelig som mulig. Når du skal bygge hus fra bunnen av, står som regel valget mellom byggesett, arkitekttegnet hus og ferdighus. Vi skal her forklare deg forskjellen, og se nærmere på hva de ulike løsningene innebærer. 

Hvordan bygge hus selv?

Det er ikke tvil om at det å bygge hus kan være en dyr prosess. Mange ønsker derfor å bygge hus selv. Noen velger da å bestille et byggesett fra en husleverandør, eller å få hjelp av en arkitekt. Når huset skal bygges kan du hyre inn håndverkere og en byggeleder. Fordelen ved å bygge hus selv, er at du hele veien kan ta del i prosessen.

Nelly tilpasset skråtomt

Byggesett

Om du velger å kjøpe et byggesett, får du et sett bestående av alle delene du trenger for å kunne sette huset sammen. Du bør også få tegninger som viser fremgangsmåte og planløsning.

Et husbyggesett inkluderer som regel alt fra tak og vinduer, til yttervegger og gulv. Dette kan variere fra leverandør til leverandør.

Det å bygge hus med byggesett kan ofte være en tidkrevende prosess, og det kreves en del logistikk og planlegging. Om du skal bygge selv med byggesett for hus, er det også viktig å sette seg inn i alt av bestemmelser og regler.

Bygge bolig

Bygge hus selv med hjelp fra arkitekt

Det er også mulig å bygge hus selv ved å kontakte en arkitekt som kan tegne et hus for deg fra bunnen av. Disse tegningene må så gjennomgås av ingeniører, og de fleste velger å få hjelp av håndverkere til å utføre selve byggeprosessen.

Dette er som regel et dyrere alternativ enn å benytte seg av et husbyggesett, men en god løsning om du har spesifikke ønsker for design og planløsning.

Bør du bygge eget hus selv, eller velge et ferdighus?

Selv det å bygge et lite hus kan være veldig tidkrevende, og krever gjerne at du selv tar på deg jobbe som prosjektleder for byggeprosessen. Et alternativ er derfor å velge et ferdighus, noe du blant annet kan finne hos oss i ABChus.

Et ferdighus er enkelt forklart et prefabrikkert hus, gjerne i form av et byggesett som settes opp på byggeplassen på kort tid. Mange av delene er imidlertid bygget nesten ferdig på fabrikken, slik at det blir mindre arbeid på selve byggeplassen. Dette fører også til at prosessen går raskere.

Du får også hjelp til å bygge huset av dyktige håndverkere, og kan derfor se frem til et nøkkelklart hus. Du slipper å delta i byggeprosessen selv.

Dersom du ønsker å bygge hus selv, bør du være innstilt på mye planlegging og logistikk. Om du helst vil slippe dette, og samtidig spare tid, er som regel et ferdighus det beste valget.

Hva er inkludert i vår faste pris?

  • Smarthus
  • Komplett kjøkken fra Drømmekjøkkenet/Hvitevarer fra Siemens
  • Parkett i begge etasjer
  • Trapp fra Trapperingen
  • Malte gipsvegger med listefritt i himlingen
  • Flislagte bad - varmekabler på baderom og entré
  • Teknisk enhet fra Kardia og Støpt plate/grunnmur
  • Vi har kort byggetid!
  • Gratis tomtebefaring og plassering av huset i 3D på tomten
ABChus ferdighus byggeprosess

Bygg hus med våre ferdighus

Om du har tomten, har vi huset! ABChus har et bredt utvalg av ferdighus, og du kan velge mellom mange ulike modeller, vi har både moderne hus, klassiske hus, funkishus og herskapelige hus. Det er også mulighet for flere tilvalg til din bolig.

Kontakt oss i dag for befaring på tomten din, og få hjelp til å velge et ferdighus som oppfyller alle ønsker og krav. Med vår hjelp kan du bygge nytt hus på 1, 2, 3!

Huskatalog 2024

Les huskatalogen vår digitalt eller bestill den hjem GRATIS i posten. Ta gjerne en titt hjemmesiden hvor du kan se våre husmodeller og hyttemodeller.

Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering