Bygge hus

Nevie toplans bolig
Et hus med utleiedel gir deg mange økonomiske fordeler. Vi har snakket med ekspertene om hvilke fordeler som finnes ved å bygge med utleiedel.

Husdrømmen er nærmere enn du tror. ABChus inviterer til roadshow med popup-visning av noen av våre mest populære husmodeller. Her kan du se på ulike modeller i ro og mak, samt stille de spørsmålene du har rundt selve byggeprosessen.

Byggestilen på våre funkishus, byr på mange muligheter når det kommer til uttrykk, planløsninger og form. Her er noen av kjennetegnene på et typisk funkishus etter dagens standard.

Når du kjøper tomt utarbeides det en kjøpskontrakt mellom selger og kjøper. Hva slags informasjon skal en kjøpekontrakt for tomt inneholde, og hva er viktig å huske på? Her er alt du trenger å vite.

Dersom du skal kjøpe tomt, har du gjerne en del ubesvarte spørsmål. Hvordan kan jeg finne ledige tomter? Og hva koster egentlig en tomt? Det er også viktig å sette seg inn i hva du bør være obs på når du skal kjøpe en hustomt. Her finner du svar på alt du lurer på!

Dersom du er usikker på hvor tomtegrensen din går, finnes det flere mulige alternativer. Her forklarer vi deg alt du trenger å vite om oppmåling av tomt!

Har du en tomt og skal bygge en bolig eller en hytte, så må tomten være regulert for dette. Her er en enkel guide i regulering av tomt.

null
Vurderer du å kjøpe en bolig på en festetomt, eller lurer på hvilke rettigheter du har som fester på en tomt hvor du allerede bor? ABChus kan hjelpe deg.

Mens bransjen hadde 2% vekst, leverte vi en salgsøkning på 27,5% i 2021. Mye av forklaringen på suksessen ligger i et økt behov for forutsigbare og trygge konsepter i en ellers usikker tid, sier Per Morten Døhl Petersen, Salgssjef i ABChus. 

Selv om du eier en tomt, betyr det likevel ikke at du kan gjøre hva du vil med den. Her vil vi gi deg en oversikt over hvilke forhold som påvirker muligheten for fradeling og for bygging på en tomt.

Husmodellen Zara er et av våre klassiske ferdighus med liggende bekledning og vinduer med sprosser. Huset har et tradisjonelt og tidløst design og innvendig finner du 3 romslige soverom, to baderom og stue kombinert med et flott kjøkken, med andre ord – midt i blinken for en familie på fire.

Dersom du drømmer om å bygge hus på tomten din, har du kanskje sett for deg at huset skal stå klart innen en viss tid. Før huset er nøkkelferdig, er det imidlertid mye som skal planlegges, fraktes, bygges og ferdigstilles. For mange er det store spørsmålet som følger: hvor lang tid tar det å bygge hus om du benytter deg av ferdighus? Her finner du svaret!

Har du en tomt hvor du planlegger å bygge hus? Da vurderer du kanskje å gjøre jobben selv, slik at prosjektet kan bli så rimelig som mulig. Når du skal bygge hus fra bunnen av, står som regel valget mellom byggesett, arkitekttegnet hus og ferdighus. Vi skal her forklare deg forskjellen, og se nærmere på hva de ulike løsningene innebærer. 

Mange drømmer om å bygge nytt hus fra bunnen av. Dette gir deg mulighet til å få et hus som er akkurat slik du selv ønsker, både med tanke på planløsning og design. Har du tomten klar, gjenstår det kanskje bare å finne et nøkkelferdig hus. Men, hva koster det egentlig å bygge nytt hus?