Bygge hus med ABChus? Her kan du lese erfaringer fra kundene våre

image

Hvilke erfaringer har kundene våre etter å ha bygget med ABChus? Hvordan foregår prosessen, hvor lang tid tar det og hvor mye koster det? Her forteller tre kunder om deres erfaringer og opplevelser med oss.

Opplevelse og erfaringer

Bolig er en av de største og viktigste investeringene du gjør i livet, og ikke bare av økonomiske årsaker. Hjemmet til deg og familien er basen i hverdagen og bidrar til samhold, lek og gode samtaler, og det er her dere skal skape gode minner i årene som kommer.

Hva du skal bygge, hvor du skal bygge, hvor stort du skal bygge og hvem som skal bygge, er derfor avgjørelser som kan være både vanskelige og komplekse. Vi i ABChus er brennende engasjert i husbygging, og ønsker at prosessen skal være så enkel som mulig for deg som kunde. Fremfor bekymringer og stress, skal det være en kreativ prosess som er både spennende og givende.

Her kan du lese om opplevelsen og erfaringene til tre av våre kunder som har bygget hus med oss i løpet av de siste årene..

Kjærlighet ved første omvisning

Joakim og Iselin Pedersen med familie - fornøyde huseiere

Joakim Espeland Pedersen (39) og Iselin Espeland Pedersen (28) flyttet inn i sitt nye hus fra ABChus i påsken 2018. Valget falt på det populære ferdighuset Adele, et stort hus i tradisjonell stil. På Askøy, rett utenfor Bergen, bor de sammen med barna, Ella (9), Lotte (6) og Sofia (6).

– Mye av bakgrunnen er at jeg selv har jobbet som boligkonsulent i ABChus. Jeg vet hvordan systemene i selskapet fungerer og at det de leverer er av høy kvalitet, og da ble det et trygt valg for oss. Og trygghet er viktig når du skal bygge hus selv, forklarer Joakim.

– Jeg fikk raskt et godt inntrykk da jeg klikket meg inn på nettsidene deres og så hvordan de kommuniserte ut mot kundene sine. I tillegg har ABChus mange flotte husmodeller, og jeg ble straks forelsket i flere av dem, forteller hun.

Valget falt imidlertid på det populære ferdighuset Adele, etter at Joakim tok med seg Iselin på en omvisning av samme husmodell ikke langt unna fra der de selv skulle bygge.

– Jeg kjente godt til de ulike husmodellene og visste hva Iselin ønsket seg for det nye huset. Jeg tok henne med meg for å besøke en tidligere kunde og få en omvisning av huset. De bodde i huset «Adele», og det ble egentlig avgjort umiddelbart at dette var huset vi skulle bygge, sier Joakim.

Følte de ansatte brydde seg

Da Joakim og Iselin hadde bestemt seg for husmodellen «Adele», tok de kontakt med boligkonsulent Jørgen Johnsen ved ABChus sitt kontor i Bergen.

image

– Vi ønsket å tilpasse huset innvendig – utvide, flytte stuen opp og gjøre om det ene soverommet til garderobe. Vi hadde dialog med Jørgen hele veien. Vi fikk gjort alle tilpasningene på huset og til tomten, laget nye tegninger og priset boligen med justeringene, forteller Joakim.

– Oppfølgingen var betryggende. Du føler at de ansatte bryr seg like mye om deg og ditt hus som du selv gjør, forklarer han.

Tomten for byggeprosjektet kjøpte paret parallelt som de startet dialogen med ABChus. Den lå på et nytt byggefelt, og blir beskrevet av paret selv som «et krater». Det var derfor nødvendig med en del grunnarbeid. Som kunde av ABChus, kan du velge om du ønsker å inkludere grunnarbeid av tomten som en del av byggeprosjektet, eller få eksterne anbud.

– Vi valgte å få anbud fra eksterne entreprenører, og gikk for en som hadde jobbet med ABChus tidligere. Entreprenøren og ABChus samarbeidet godt, og vi fikk raskt bekreftet at det vi ønsket for huset også var mulig å gjennomføre basert på tomten, sier Joakim.

Hva er dere mest fornøyd med ved å ha valgt ABChus som boligleverandør?

– Det er egentlig alt. Barna er ekstra fornøyd med å ha en egen avdeling i første etasje, med egne soverom, eget oppholdsrom og baderom. Vi har vårt soverom i andre etasje, som blir en slags voksenavdeling med eget bad og garderobe, forteller Iselin.

– I tillegg setter alle stor pris på den flotte gasspeisen vi har valgt å sette inn, som fungerer som et veggskille mellom den åpne stue- og kjøkkenløsningen. Den er et smykke i rommet.

image

Tomannsbolig med sjøutsikt i Os kommune

Flott tomannsboliger hvor mor og far har bygget med datteren

Helge Haugland (70) og hans kone (68) startet sitt byggeprosjekt før julen i 2017. Med utgangspunkt i husmodellen «Selena», ønsket de å bygge en tomannsbolig til dem selv og datteren (48) i Os kommune, sør for Bergen.

– Huset består av to separate boenheter. I første etasje bor jeg og min kone og i underetasjen bor vår datter, forteller han.

Huset som er stort og moderne i funkisinspirert stil, har et design som minner om husmodellen «Aurora» fra dagens huskatalog til ABChus, og størrelse og utforming som tomannsboligen «Noelle XL».

Ekteparet har tidligere gjennomført andre husprosjekter og visste godt hva de ønsket for den nye boligen. De har derfor gjort en del endringer på huset fra det som var representert i huskatalogen – parallelt forskjøvet og speilvendt huset, samt endret en del på fasaden.

Her samarbeidet ekteparet tett med tegneren til ABChus i Bergen, Kevin Nyheim, som Helge kan fortelle at de var svært fornøyd med.

– Han er veldig dyktig, og vi hadde et godt samarbeid. Det viser hvordan det er mulig å skape hva du selv ønsker, også med et ferdighus. Du må ikke kjøpe huset akkurat slik som det er i huskatalogen, men du kan tilpasse det slik du ønsker, sier han.

Bakgrunnen for at valget av husleverandør falt på ABChus, kom av anbefalinger fra lokale politikere i området.

– Vi har en del kontakt med politikerne i Os kommune, som anbefalte ABChus som en seriøs og dyktig husleverandør. En av dem hadde nylig bygget et ABChus, et hus som jeg og kona hadde sett flere ganger og syns var veldig flott. Da vi i tillegg leste hvordan ABChus bygget med elementer, og kan sette opp et hus på noen dager, ble avgjørelsen tatt, forteller Helge.

– Vi likte fremgangsmåten til ABChus, kvaliteten og standarden på husene.

Den viktigste investeringen du gjør i livet

Tomten for byggeprosjektet lå i et LNF-område (landbruks-, natur- og friluftsområder), som kan by på utfordringer når det gjelder byggetillatelse av kommunen. Byggesøknaden ble til alt hell godkjent, og byggeprosjektet startet i desember 2017.

– Byggeprosessen tok cirka syv måneder, fra desember til juli. Da elementene kom, var huset oppe og tett for vær og vind på 3-4 dager. Det var likevel en del arbeid som måtte gjennomføres ute og inne, og huset var klart for innflytting 28. juli 2018, forteller Helge.

Hva er dere mest fornøyd med gjennom prosessen med ABChus?

– Det må være menneskene bak. Menneskene som har fulgt oss gjennom hele prosessen, og som alltid har vært løsningsorienterte og seriøse. Ole Morten Svellingen, som var prosjektleder for byggeprosjektet, var helt enestående. Alle er oppriktig interessert i at vi som kunder skal være fornøyd, sier Helge.

Helge kan fortelle at budsjettet for byggeprosjektet var på ti millioner kroner, inkludert planlegging og arbeid med hage, som også ble den endelige summen.

– Det kommer som regel litt ekstra underveis, og vi har valgt å oppgradere gulv, bad og garderober. I tillegg har vi brukt 600-700.000 kroner på hage og uteområde, forklarer han.

Fornøyde huseiere

– Dette var en skrå tomt og det var en del som måtte gjøres, og vi valgte å få bistand fra ABChus. Vi brydde oss ikke om å få tilbud fra andre steder. Vi stolte på ABChus og fikk så god service, at vi heller ville få en totalpris gjennom dem, og besluttet å gå for Straume Gruppen.

– I samarbeid stilte de opp med gravere, anleggsmaskiner, entreprenører, elektrikere og rørleggere, og vi trengte ikke å skaffe folk selv i det hele tatt. Det er vi meget tilfreds med, og alle var utrolig hyggelige og dyktige.

28. juli, syv måneder etter at byggeprosjektet ble startet, flyttet ekteparet og datteren inn i den nye tomannsboligen med utsikt utover sjøen. Ekteparet med et boareal på 173 kvadratmeter og datteren med et boareal på 150.

Bygde nytt hus med ABChus 45 mil unna

Charlotte Økland (32), samboeren (30) og deres to barn, hadde etter seks år i Ålesund bestemt seg for å flytte tilbake til Charlottes hjemlige trakter i Hordaland.

– Vi kjøpte en tomt i Bakkasund, og var i gang med å undersøke ulike husleverandører og priser, da vi ble tipset om ABChus, forteller Charlotte.

– Vi planla å bli boende i Ålesund til huset stod ferdig, og syns det var praktisk med en husleverandør som kunne tilby en pakkeløsning og håndtere og følge opp alt for oss. I tillegg hadde de et design vi likte veldig godt, så det hele var vinn-vinn for oss.

Se våre priser på ferdighus her.

Paret valgte seg ut husmodellen «Diana», et herskapelig hus med tradisjonelt design som ikke finnes i dagens huskatalog, men som minner om husmodellene «Adele» og «Alexandra».

image

– Hele prosessen gikk veldig raskt. Vi tok kontakt med ABChus første gang i februar 2018. I mars kom teamet på befaring av tomten. Vi bestemte oss for å signere kontrakt først i juli 2018. Da byggesøknaden var godkjent i september fikk vi dato for igangsettelse, og det ble lagt inn en bestilling av moduler til 8. januar 2019. Alt var i rute og veggene kom opp i en fei. På to uker var hele huset oppe, og de kunne starte arbeidet innvendig.

I mellomtiden hadde paret selv engasjert en entreprenør som håndterte forarbeidet på tomten, mens ABChus tok seg av alle nødvendige søknader.

Hvordan opplevde dere det å bygge et hus 45 mil fra der dere selv oppholdt dere?

– Det var en ganske spennende opplevelse, og for hver gang vi kom til huset kunne vi se en forandring. Egentlig var det litt deilig, for da hadde vi ikke muligheten til å se på huset hver dag, og vi følte hele tiden at det skjedde noe. Vi hadde tett dialog med prosjektleder gjennom hele prosessen som sørget for at alt gikk riktig for seg.

Charlotte-med-familie

Gunstig pris og dyktige ansatte

I juni 2019, fem måneder etter at byggeprosessen ble påbegynt, var huset ferdig og klart for sine nye eiere. Charlotte og familien tok med seg flyttelasset fra Ålesund og var på plass i det nye huset på Bakkasund i juli.

Hvordan har dere opplevd prosessen med ABChus?

– Prosessen med ABChus har gått veldig fint. Det tok seg av alt, purret på kommunen når det var noe, og alt gikk veldig raskt. Vi hadde én person å forholde oss til i planleggingsfasen, og én person å forholde oss til da byggeprosessen startet, forteller Økland.

– Vi ønsket å gjøre noen endringer på huset – endre rominndeling i andre etasje, bygge på for å få større vaskerom, sette inn dusj på baderommet nede og bytte ut alle vinduer med haspe-vinduer. Sistnevnte vet jeg var litt utfordrende, men de fikk det til likevel.

Familien hadde som mål at boligprosjektet, inkludert tomt og hus, ikke skulle overgå et budsjett på fem millioner kroner, noe det heller ikke har gjort.

– «Diana» var priset til 3.600.000 kroner, og med endringene ble det priset til 3.700.000, så det ble ikke spesielt mye dyrere enn vi hadde tenkt, forteller Charlotte.

Hva er dere mest fornøyd med ved å ha valgt ABChus som boligleverandør?

– Absolutt menneskene jeg har samarbeidet med. Ole Morten Svellingen, Elisabeth Havås og Sandra Kraavik har alle vært utrolig behjelpelige hele veien, og alltid vært tilgjengelig for oss uansett hva vi lurte på. Et annet stort pluss når du har to barn, er at hele prosessen har gått så raskt, sier hun.

– I tillegg er vi veldig godt fornøyd med prisen, avslutter hun.

Ønsker du å vite mer om ABChus og se våre ferdighus?

Går du med en drøm om å bygge hus, og ønsker å vite og se mer? Kontaktinformasjon til alle våre avdelinger finner du her. Vi har også visningshus du kan komme å se i.

Det er ikke noe problem å få ordnet en visning dersom du bor andre steder i landet, som også Joakim Espeland Pedersen og Iselin Espeland Pedersen kan bekrefte.

– ABChus har benyttet huset vårt som visningshus i etterkant, som gjør at vi føler at huset har vært viktig for dem også, og at de er stolte av hva de har levert, forteller Iselin.

Er det å bygge sitt eget hus noe dere vil anbefale andre?

– Ja, dette har vært helt fantastisk, og er noe jeg skulle ønske alle kunne oppleve – og bygge sitt eget hjem, og bygge noe sammen. Det er utrolig stort, og en stor del av livet ditt, er nettopp der du bor. Huset har fått en identitet som henger sammen med hvem vi er, og det er utrolig gøy, forteller Joakim.

Hvordan var den første dagen i deres nye hjem?

– Joakim fridde faktisk til meg den første natten vi tilbragte i huset, så vi husker begge de første dagene i huset veldig godt, forteller Iselin.

Byggeprosessen

 • 1. Rådgivning
 • 2. Valg av hus
 • 3. Byggesøknad
 • 4. Bygging
 • 5. Overtakelse
 • 6. Garanti
 • Signering av kjøpskontrakt på tomt

  Første gang vi møtes hjelper vi deg med å plukke ut den hustypen som best passer dine behov og din tomt. Vi gjennomgår de mulighetene som finnes på bakgrunn av de bestemmelsene som gjelder i kommunen boligen skal bygges i.

  Par ser igjennom byggelån

  Vi utfører tomtebefaring for å sikre oss at huset dere drømmer om faktisk passer inn på tomten og kan bygges etter kommunens reguleringsbestemmelser. Når vi er enige om hustype og plassering på tomten, vil våre konsulenter begynne å jobbe med detaljene. I denne fasen utarbeides det situasjonsplan, tegninger og tilbud for husprosjektet deres.

  Et par signerer på lånepapirer

  Når kontrakten er signert, sendes byggesøknad til kommunen. Behandlingstid for en byggesøknad varierer fra kommune til kommune, men vanligvis tar det minimum 3 uker. Når byggesøknaden er ferdig behandlet og godkjent, gir kommunen igangsettingstillatelse (IG) som betyr at byggingen kan starte.

  Befaring på byggeplass

  Når IG foreligger fra kommunen, kaller vi inn til et oppstartsmøte hvor dere får møte deres egen prosjektleder. I dette møtet blir fremdriften for prosjektet gjennomgått og huset blir satt i bestilling.

  Overtakelse av bolig

  Underveis i prosjektet vil dere bli kalt inn på møter og befaringer for å sikre at alt blir slik dere har avtalt. Like før overtagelse vil vi sammen gjennomgå huset punkt for punkt for å sikre dette.Deretter kan vi sende en søknad om ferdigattest til kommunen. Når denne kommer fra kommunen, er det tid for overlevering. Dere har nå endelig blitt huseiere!

  image

  Et år etter overtagelse vil vi utføre en ettårsbefaring for å ta en gjennomgang av huset deres. Dette for å avdekke eventuelle feil eller mangler. Her blir det ført en protokoll med punkter og tidsfrister for utbedringer. Vi stiller i tillegg 5 års garanti etter Bustadoppføringslova. Alt dette gir deg nødvendig trygghet for at drømmeboligen blir levert som avtalt.

  Populære tema

  Populære tema
  Bygge husHytteMest lest
  Huskatalogen 2022_2023

  Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

  Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

  I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

  Relaterte artikler

  Olav og Karen foran husmodellen Adele
  Aurora_2022_fasade

  Hurtignavigering