Bygge hus

null

Vi ringer på og ønskes velkommen av Per Kristian (29) og lille Emilie på halv annet år. «Kom inn! Velkommen til oss!» Vi kommer inn i en hyggelig og romslig gang. Mens vi henger av oss ser jeg til høyre og ser et stort og romslig vaskerom. Vi beveger oss mot stuen og umiddelbart trekkes […]

Ved å velge en kompaktdør fremfor en billig formpresset dør, får man en dør med mye bedre kvalitet, og som er vesentlig bedre på lydreduksjon.

Visste du at det er mulig å slå av alle lys i et ABChus ved å trykke på en enkel knapp? Et smarthus gir deg smartere kontroll over enhetene i hjemmet ditt.

– Det er stor variasjon i hva folk ønsker seg. Noen vil gjerne ha et hus som er spesialtilpasset, men svært mange ønsker at huset kommer fiks ferdig, sier Per Morten Døhl Petersen, salgssjef i ABChus. Og det er ikke så rart. De fleste av oss har ikke alle forutsetninger for å ta alle viktige […]

Vi tar deg gjennom stegene på veien mot din nye drømmebolig. Vi har til enhver tid en rekke prosjekter ute i markedet – forhåpentligvis ligger et av disse i et område der du kunne tenke deg å bo.

Hva koster det å bygge hus selv? Det er mulig å bygge et drømmehjem til en rimelig pris. Nøyaktig hvor mye det vil koste, avhenger av flere faktorer. Blant annet tomt, grunnarbeid, materialer, arkitekter, håndverkere og designere. I tillegg skal prosessen koordineres og planlegges. Så hvilke kostnader er det ved å bygge hus selv? Og […]

Starten på en husprosess er som regel preget av mange drømmer og store planer. Så slår realiteten inn, først og fremst i form av at du skal ha nok penger til å betale for alle drømmene.

Kjøpe tomt

Den klassiske måten å bygge nytt hus på er at du kjøper en tomt og bygger et hus på den. Men hvordan i alle dager skal du egentlig gå frem for å få tak i en tomt?

Hvis du skal kjøpe ferdighus, er det hovedsakelig to valg du kan ta:; kjøpe egen tomt og velge et ferdighus som bygges der, eller kjøpe hus i prosjekt – såkalt prosjektbolig.

De siste årene har funkishus, ofte bare kalt funkis, blitt stadig mer populært her til lands. Det er som om funkis-bølgen skyller over oss. Nå er det til og med mulig å bygge funkis som modulhus, noe som var helt utenkelig da funksjonalismen var på høyden av sin popularitet i mellomkrigstiden

En reguleringsplan er en bindende plan for hva slags bebyggelse og arealbruk som kan finne sted innenfor et avgrenset område. De er dermed er viktige redskap for at kommunene skal kunne legge til rette for effektiv og helhetlig utbygging mv.

Inneklima er en problemstilling som handler om mer enn ventilasjon og luftomskifting. Det handler faktisk også om hvilke materialer og produkter du i det hele tatt bruker i boligen.

Kanskje du er så heldig at du har tilgang på billige tomteareal gjennom familie eller venner? Da får du jo i utgangspunktet en langt rimeligere billett inn i markedet, særlig om du skal bygge i pressområder i eller rundt de store byene.

I dag har du mange muligheter når du skal bygge hus. Du kan bestille hustegninger fra en husleverandør, få en arkitekt til å tegne huset ditt, planlegge et baderom ved hjelp av en baderomsplanlegger på nett, eller du kan henvende deg til eksperter som gjør alt for deg. Før du setter i gang med et […]