Hvor lang tid tar det å bygge hus?

image

Dersom du drømmer om å bygge hus på tomten din, har du kanskje sett for deg at huset skal stå klart innen en viss tid. Før huset er nøkkelferdig, er det imidlertid mye som skal planlegges, fraktes, bygges og ferdigstilles. For mange er det store spørsmålet som følger: hvor lang tid tar det å bygge hus om du benytter deg av ferdighus? Her finner du svaret!

Er husbygging en tidkrevende prosess?

Husbygging kan generelt sett være en veldig tidkrevende prosess, og det kan derfor være lurt å starte planleggingsprosessen i god tid. Nøyaktig hvor lang tid det tar, kan imidlertid variere mye basert på byggemetode og ressursplanlegging i prosjektet.

Dersom du skal få bygget et nokså standard hus på 150 til 200 m2, er det vanlig å beregne at prosessen vil ta omkring ett år. Dette inkluderer tiden fra man får godkjent vedtak fra kommunen og starter med planlegging og arbeid på tomten, til huset står klart med ferdigattest.

Arbeid på tomt og oppføring av grunnmur tar typisk rundt 70 dager, mens bestilling av materialer typisk vil ta rundt 40–50 dager. Selve byggingen av huset tar stort sett rundt 200 dager. I tillegg bør man påregne at det går litt over en måned på maling og annet arbeid.

Velger du derimot et ferdighus fra ABChus, vil du kunne spare mye tid ettersom våre hus bygges i henhold til element metoden. De fleste av våre eneboliger har en byggetid på 150-180 dager, noe som betyr at du potensielt kan flytte inn i et av våre nøkkelferdig på under 6 måneder. Dette fordeler seg på 60 dager med grunnarbeider, og 100-120 dager med montering før huset står nøkkelferdig.

Det er mange som lurer på hvordan vi klarer å ferdigstille boligene våre så raskt, og en av våre styrker er at vi eier hele verdikjeden selv. Alt fra produksjon av elementer på fabrikken, til arbeiderne som jobber ute på de ulike prosjektene. Dette gjør at vi har god kontroll på fremdriften, slik at du skal kunne stole på den avtalte datoen for overtagelse.  

Nevie med to fulle etasjer

Timeforbruk ved bygging av enebolig?

Det er mange faktorer som påvirker tidsbruken ved bygging av en enebolig. Nøyaktig hvor lang tid det tar å bygge et hus, kan variere avhengig av flere aspekter. Disse inkluderer størrelsen på huset, planløsningen, arkitekturen, og tilstanden på tomten.

For en liten enebolig, kan timeforbruket være relativt kort. I noen tilfeller kan huset være klart på så lite som fem måneder. Dette forutsetter imidlertid at alle forhold ligger til rette, inkludert gunstige værforhold, ingen uforutsette problemer med tomten, og en effektiv byggeprosess.

Når det gjelder større eneboliger, eller tomter som krever betydelig forberedelse eller utbedring, kan timeforbruket være betydelig lengre. I slike tilfeller kan byggeprosessen strekke seg over flere måneder, eller til og med over et år.

Vindy tilpasset skrå tomt

Det er viktig å merke seg at timeforbruket for å bygge en enebolig også kan påvirkes av faktorer som byggetillatelser, tilgjengeligheten av byggematerialer og håndverkere, samt eventuelle tilpasninger eller endringer i designet underveis i prosessen. Derfor er det alltid lurt å ha en fleksibel tidsplan når man planlegger å bygge en enebolig.

Hvor lang tid tar det å bygge tomannsbolig eller rekkehus?

Det å bygge en tomannsbolig eller et rekkehus vil ofte ta noe lengre tid enn hva det gjør å bygge en enebolig. Selve planleggingen og utbedringen av tomten gjøres imidlertid samtidig for alle boenhetene, noe som gjør prosessen effektiv. Eksempel: Noelle tomannsbolig har en ca. byggetid på 180 dager.

ABChus Noelle - tomannsbolig i fargen brun

Kom i gang med husbygging på 1, 2, 3 med ferdighus!

Hos ABChus finner du mange flotte eneboliger, tomanns- og flermannsboliger som kan fås med rask byggetid. Vi tar oss av hele byggeprosessen, slik at du kan fokusere på andre ting mens du venter på å få nøklene overlevert.

Enten du vil bygge hus med utleiedel, tomannsbolig eller enebolig, har vi en løsning for deg. Kontakt oss i dag for gode råd!

Les huskatalogen vår digitalt eller bestill den hjem GRATIS i posten. Ta gjerne en titt hjemmesiden hvor du kan se våre husmodeller og hyttemodeller.

Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering