Våre tomannsboliger – bredt utvalg

image

En tomannsbolig er en boligtype som passer utmerket når man ønsker å ha det romslig rundt seg, og samtidig vil bo på en økonomisk og sosial måte.    

Hva er en tomannsbolig?

En tomannsbolig kan betraktes som ett sammenhengende bolighus som er inndelt i to adskilte boenheter. Dette gjør det mulig for to husstander å bo i samme bygning, avdelt med en etasjeskiller (horisontaldelt tomannsbolig) eller en veggskille (vertikaldelt tomannsbolig).

Tomannsboliger er veldig populære i Norge, og kanskje spesielt blant barnefamilier og par. Som regel har beboerne tilgang på hver sin altan og/eller terrasse, og sistnevnte kan være adskilt med en skillevegg.

Det finnes også mer åpne og sosiale løsninger for de som ønsker det. Hagen og utearealene kan åpnes opp mellom boenhetene, noe som passer fint for de som ønsker å bygge sammen med en annen familie. 

Tomannsboliger for enhver smak

Boligtypen tomannsbolig kan variere fra funkisinspirert og moderne, til mer tradisjonell. De moderne variantene kjennetegnes gjerne av rette flater og linjer, store vinduer og skråstilt pulttak. Dette gir et moderne og minimalistisk uttrykk, og en romslig følelse.

Det er også mulig å velge en tomannsbolig med et mer klassisk design, gjerne med saltak og mer tradisjonelle løsninger.

Hos ABChus kan man finne tomannsboliger for enhver smak. Blant våre moderne eller funkisinspirerte tomannsboliger kan vi nevne Leonora og Tuva, to populære alternativer som finnes for både skrå og flat tomt, sier markedssjef Helene Smogeli.

Foretrekker man en mer tradisjonell løsning, kan Hedda, Noelle, Noelle XL eller Ella være gode valg. Vi har tomannsboliger som er designet og tilpasset menneskene som bor der, enten man ønsker en privat eller sosial atmosfære.

ABChus Noelle - tomannsbolig i fargen brun

Tomannsbolig som utleiedel

Det er også mange som velger å investere i en tomannsbolig fordi de ønsker å leie ut den ene boenheten, mens de selv bor i den andre enheten.

Dette kan være et godt alternativ til å leie ut en sokkelleilighet i en enebolig eller lignende, og gir gjerne leietaker større grad av privatliv og høyere bostandard.

ABChus salg og marked

Om man leier ut en del av en tomannsbolig kan dette potensielt generere en god ekstrainntekt. Husk imidlertid på at du kun kan få skattefrie leieinntekter når du leier ut en del av seksjonen du bor i selv. Dersom du leier ut en del av din egen bolig, og du selv benytter minst halvparten av boligen, er leieinntektene skattefrie. «Minst halvparten» avgjøres ut fra boligens utleieverdi på det frie markedet. Arealet er ikke avgjørende i denne sammenheng, men ofte henger selvsagt areal og utleieverdi sammen, sier salgssjef Per Morten Døhl Petersen.

Ta en titt på denne linken:

https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/bolig-og-eiendeler/bolig-eiendom-tomt/utleie/utleie-av-del-av-egen-bolig/skatteregler/

Om du investerer i en tomannsbolig kan du eventuelt velge å selge en eller begge boenhetene, dersom du skulle foretrekke dette.

En unik bolig med egen leilighet

Dette flotte ferdighuset er ikke bare vakker og smart, men den har også en spennende funksjon: en egen leilighet! Med tre soverom i hoveddelen og to soverom i leiligheten, er Embla XL perfekt for familier som ønsker ekstra plass eller muligheten til å ha et eget separat boareal.

Embla XL representerer ikke bare et hjem, men også en smart investering
som gir deg fleksibilitet og muligheter til å tilpasse boligen etter dine
nåværende og fremtidige behov.

Leiligheten er på 68,6 kvm fordelt over to plan og har åpen stue- og kjøkkenløsning som slipper inn mye naturlig lys og gjør leiligheten åpen og innbydende. Baderomskabinen er moderne med topp komfort. De to soverommene gir deg nok plass til å innrede et soverom for deg selv og et ekstra rom for hjemmekontor, gjester eller andre familiemedlemmer.

Denne boenheten kan benyttes som generasjonsbolig, huse egne
familiemedlemmer eller gjester. Leiligheten kan også leies ut eller seksjoneres for videre salg.

Uansett hvordan du ønsker å disponere leiligheten, kan du glede deg over en lys og lun bolig som er funksjonelt utformet. Med Embla XL får du ikke bare et hjem, du får også en investering som gir deg mange muligheter.

Husmodellen Embla XL med utleiedel illustrasjon med carport

Hvorfor velge en tomannsbolig?

En tomannsbolig er et supert valg for dem som ønsker eneboligfølelsen med hage, terrasse og luft rundt seg, men som samtidig ønsker en mer økonomisk eller praktisk løsning.

En boenhet i en tomannsbolig vil som regel være et mer budsjettvennlig alternativ enn en enebolig. Dette skyldes blant annet skalafordeler som kommer av at man deler en vegg (eller gulv/tak), noe som medfører at oppvarmingskostnadene reduseres.

Tomannsboliger er som regel også perfekte for familier med barn, da boenhetene ofte inneholder 3–4 soverom og 1–2 bad. Boligene er stort sett mer romslige enn leiligheter, og i mange tilfeller vil boenheten gå over to plan.

Mange synes dessuten at det er fint å bo ved siden av en nabo. Avhengig av boform og hvilke avtaler man inngår, kan man dele på ansvar for klipping av plen, rengjøring av utearealer og vedlikehold av bolig.

• Økonomisk (sparing av strøm)

• Familievennlig

• Romslig

• Deling av arbeidsoppgaver med nabo

image

Hvor mye strøm sparer man på å velge tomannsbolig fremfor enebolig?

Sparing av strøm er en av fordelene man kan få ved å bo i en tomannsbolig fremfor en enebolig. Ifølge estimater gjort av eksperter, har eneboliger et gjennomsnittlig strømforbruk på 20 000 kWh årlig.

Til sammenligning er det gjennomsnittlige strømforbruket 15 000 kWh per år for en del av en tomannsbolig. Det betyr at du kan forvente å redusere strømregningen med 25 % om du bor i en tomannsbolig, noe som absolutt er gunstig for økonomien når strømmen er dyr.

Hvem passer en tomannsbolig for?

Mange boligbyggefirmaer velger å sette opp tomannsboliger, da dette er en etterspurt og populær boform blant nordmenn. Det kan derfor være gunstig å selge denne type bolig, og kanskje spesielt i eller utenfor byer der det behovet for boliger er stort.

Private kan også ønske å bygge en tomannsbolig på en tomt de har kjøpt. Har du en relativt stor tomt, kan det potensielt være veldig lønnsomt å bygge en ekstra boenhet der om du ikke trenger all plassen selv.

Det er også mange som drømmer om å bygge tomannsbolig sammen med venner eller bekjente, slik at man kan bo vegg i vegg.

Ønsker du flere enheter?

Dersom man ønsker å bygge boliger for flere hushold på én og samme tomt, kan flermannsboliger være en plassbesparende og økonomisk løsning.

De siste årene har flermannsboliger blitt et populært valg for utbyggere som ser etter lønnsomme og bærekraftige alternativer til eneboliger. Når flere kan bo på samme areal, kan dette også bidra til en mer sosial hverdag, der man bor vegg i vegg med naboene.

Luna 6M flermannsbolig

Hva er flermannsboliger?

En flermannsbolig kan defineres som en bygning bestående av tre eller flere boenheter. Ofte brukes uttrykket også om bygninger med to boenheter, men dette kan mer riktig omtales som tomannsboliger.

Boenheter i flermannsboliger kan karakteriseres som familieboliger som inneholder både soverom, bad, kjøkken og andre nødvendigheter.

Blant de mest populære formene for flermannsboliger, finner vi bygningskomplekser med fire, seks, åtte eller ti familieboliger.

Hvem passer flermannsboliger for?

Flermannsboliger er populære både blant single, eldre, barnefamilier og yngre førstegangskjøpere. Grunnen til dette er at det finnes flermannsboliger for ethvert behov.

Boligtypen er kanskje spesielt egnet for familier med barn, siden boligenhetene typisk vil ha mellom tre og fire soverom, og gjerne ett til to bad.

Stue i flermannsboligen Luna

Våre flermannsboliger har praktiske og arealeffektive planløsninger og spennende materialvalg som gir boligene et tiltrekkende utrykk. Hver enkelt enhet består alltid av minimum 1 baderom med mulighet for tilkobling til vaskemaskin, 2 eller 3 soverom, kjøkken fra Drømmekjøkkenet med hvitevarer som standard og parkett i alle rom.

Ferdighusmodeller er et godt valg

Dersom man ønsker å bygge en tomannsbolig, kan man velge å bygge det fra bunnen av. Dette kan imidlertid være både dyrt og tidkrevende. Mange velger derfor å sette opp drømmeboligen ved å velge ferdighusmoduler som kan settes opp på 1, 2, 3.

Først og fremst er ferdighus et mer økonomisk alternativ. Hos ABChus finner du ferdighusmodeller som er bygget etter elementmetoden.

I praksis betyr dette at vi bygger boligens elementer innendørs på en fabrikk, og disse elementene kan deretter monteres på den aktuelle tomten. Håndverkerne våre bygger de samme modulene igjen og igjen, noe som gir lavere materialsvinn og høy effektivitet.

Alle delene blir produsert innendørs i tørre omgivelser, og sendes deretter ferdig til tomten/byggeplassen. Dette gjør prosessen med å sette sammen huset rask, enkel og pålitelig, samtidig som kostnadene blir forutsigbare.

Motta hjelp til å finne en tomannsbolig som passer dine behov

Ta kontakt med en av våre boligkonsulenter

ABChus har dyktige boligkonsulenter som mer enn gjerne hjelper deg med å finne tomannsboligen som oppfyller dine ønsker. Vi hjelper deg med planleggingen, og kan blant annet tilpasse boligen etter dine spesifikke behov.

Se gjennom vårt utvalg av tomannsboliger, og finn husmodellen som passer deg best. Vi har ferdighusmodeller med 3–4 soverom og 2 bad, noe som passer perfekt til familier og deg som ofte har gjester på besøk.

Husk at vi også har flermannsboliger eller rekkehus, noe som er et alternativ til tomannsboligen. Her er det mulig å få enda flere boenheter i samme bygning!

Kikk på den digitale huskatalogen vår, eller bestill et eksemplar som blir sendt hjem til deg i posten – helt kostnadsfritt. Stort enklere blir det ikke.

Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

image
Hvordan spare strøm
Hjemme hos Kari Anne og Øivind

Hurtignavigering