Tradisjonelle hus og klassiske hus – praktisk og tidløst

image

Et tradisjonelt hus eller klassisk hus er på ingen måte synonymt med kjedelig. Det finnes et stort utvalg av tradisjonelle eneboliger og klassiske hus som byr på spennende arkitektur og praktiske løsninger. Her er utvalget av tradisjonelle og klassiske ferdighus fra ABChus.

Av: Chili Media

Har dere planer om å bygge hus? Da har dere sikkert allerede tenkt på hvilken type bolig dere ønsker dere. For det er tross alt en arkitektur, et design og et uttrykk som skal møte dere i mange år fremover.

Ikke minst gir det et utgangspunkt for størrelse, planløsning og romfordeling. ABChus har to boliger i kategorien «klassisk hus», men også flere andre ferdighus som møter kriteriene for tradisjonelle og herskapelige hus ellers i sortimentet sitt.

Bli bedre kjent med våre klassiske hus i denne artikkelen. Les også: Slik bygger du ditt drømmehus til fast pris.

Klassisk hus – Mynte

Mynte er et klassisk hus som passer perfekt for førstegangsetablereren. Boligen er på 150,7 kvadratmeter (BRA) og 86,7 kvadratmeter (P-rom).

Dette er et lettstelt ferdighus med mange muligheter. Alt du trenger er sentrert i hovedetasjen. Andre etasje er uinnredet, som gir muligheter for å tilpasse boligen ved behov, eventuelt etter hvert som lommeboken tillater det. En bolig som passer bra for unge som ønsker å komme seg inn på boligmarkedet.

Hvis ønskelig kan du legge til takvinduer i andre etasje, og velge høyere vinduer i kjøkkendelen. Dette gir enda bedre med dagslys inn i stuen. Se alle muligheter for tilpasninger og endringer i tilvalgkatalogen vår her.

Fasade av det klassiske ferdighuset Mynte

Se også: I vår tilvalgsbutikk kan du bygge ditt eget drømmehus! Her kan du designe ditt eget hus, utvendig og innvendig.

Tradisjonelt hus – Zara

Zara er en tradisjonell enebolig med noe større boltreplass enn i Mynte. En vakker husmodell kjennetegnet av liggende bekledning, saltak, overliggende balkong og vinduer med sprosser. Klassisk, men også herskapelig.

Huset er på 143 kvadratmeter (BRA) og 131,1 kvadratmeter (P-rom) med tre eller fire soverom. Kjøkkenet er hjertet og sentrum i boligen, med lett tilgang til stue og spisestue som gjør det ideelt for hyggelige lag og selskap. I andre etasje har du tre soverom og et stort bad, samt en loftstue hvor du kan trekke ut på balkongen.

Et godt alternativ for den praktisk familien som ønsker å gjøre en egeninnsats i byggeprosessen – som våre undersøkelser viser at langt flere faktisk ønsker å gjøre i disse dager.

Les også: Energieffektive boliger: ABChus for lavere energiutgifter

Husmodellen Zara

Ferdighus med store vinduer

Er du på utkikk etter et hus med store vinduer, er det flere ferdighus som møter dette i sortimentet til ABChus. Nelly er et romslig hus med noe mer moderne preg, og store vinduer som fyller huset med deilig lys gjennom hele året. Boligen er på 170,5 kvadratmeter (BRA) og 162,3 kvadratmeter (P-rom) med fem soverom.

Husmodellen Nelly med integrerte solceller

Ser dere etter en litt mindre bolig, er Vindy et godt alternativ. Dette er blant de minste boligene i sortimentet til ABChus (P-rom: 102,6 kvm), tiltenkt en eplehage eller mindre tomt, men med gode planløsninger og store vinduer som gjør at lyset leker seg gjennom hele boligen.

Husmodellen Vindy med brun kledning

For et klassisk hus med store vinduer og et noe mer herskapelig design, er Adele en soleklar vinner. Dette er også en av de mest solgte boligene i sortimentet, med fire soverom og 184,9 kvadratmeter (P-rom). Her møter det herskapelige og klassiske, funksjonalitet og komfort. Dette kombinert med rekke av store vinduer med sprosser på alle kanter, gir en deilig atmosfære. Psst! Adele finnes også for skrå tomt og med ekstra tilbygg - Adele LUX.

Adele

Klassisk og moderne hus på en og samme tid

Et klassisk hus kan i dag like gjerne være moderne. Et klassisk hus representerer gjerne en bolig med saltak og liggende panel, men arkitekturen ellers kan like gjerne være moderne og by på spennende design og uttrykk.

Perle er et eksempel på en husmodell som representerer akkurat den kombinasjonen. En lettstelt bolig med saltak og liggende bekledning, men som byr på spennende utforming, store vinduer og fargebrytninger med en utstikker. Dette i kombinasjon med stolper og rammer rundt huset i stående bekledning, gir boligen karakter. Boligen har 3 praktiske soverom.

Ferdighuset Perle

Nevie er et annet eksempel på en tradisjonell enebolig som kombinerer det klassiske og det moderne. Ved første øyekast ser du saltak og liggende bekledning, men ved å kombinere smal og vanlig bekledning i eksteriøret skaper det både mer liv og struktur i overflatene.

Husmodellen Nevie med utleiedel fra ABChus

Samtidig er det mange vinduer i varierende størrelser som slipper godt med lys inn. Nevie er på 176,5 kvadratmeter, med tre soverom. Har du skrå tomt? Våre arkitekter har allerede designet en variant av Nevie for skrå tomt.

Les også: Mikrohus eller små ferdighus? Oppdag abcKONSEPT

Tradisjonelle norske hus

Er du på utkikk etter noe som ligner det tradisjonelle norske huset, vil du nok snart oppdage at dette er svært subjektivt. For noen representerer det de praktiske boligene som ble bygget i stor fart i etterkrigsårene, mens det for andre er synonymt med et herskapelig hus med rødt tak slik en ser på Sørlandet.

Det samme gjelder hos utbyggerne – det tradisjonelle norske huset strekker seg fra villaer, til funkishus, til herskapelige boliger – ja, til og med hytter. Selve begrepet for tradisjonelle norske hus er nok derfor litt ubestemmelig.

Skal vi tolke begrepet derimot, er det noen av våre ferdighus som vi følger representerer stilen noe mer enn andre, utover boligene som allerede er nevnt.

image

En av disse er Alexandra. Alexandra er en tradisjonell enebolig med herskapelige elementer som er representert gjennom tidene, i ulike deler av landet og som gjør seg synlig i flere stilarter typisk for Norge. Et klassisk ferdighus med saltak, utstikker, vinduer med sprosser og en stor uteplass i front der en kan nyte de fine dagene. Boligen er på 195,9 kvadratmeter (P-rom) med fire soverom, to bad og sømløs flyt mellom kjøkken og stue.

Husmodellen Noomi ferdig utvendig. Legg inn egeninnsats og bygg ditt eget hjem!

Vi må imidlertid også nevne Noomi, som byr på en ganske så annen stilart – der det minimalistiske og praktiske er i fokus, men som er blant våre mest solgte ferdighus, og dermed er å regne som et tradisjonelt norsk hus hvert fall for vår kundegruppe. Huset er på 128,8 kvadratmeter (P-rom) over to etasjer, med tre soverom, to stuer, to bad og vaskerom.

Les også: Eneboligdrøm med ABChus: – Det er alt vi hadde sett for oss

Vi leverer nøkkelferdige boliger av høy kvalitet til en attraktiv pris. Alle våre boliger er komplett ved innflytting, og utgangspunktet for interiørvalgene er nøye valgt ut ved hjelp av dyktige interiørdesignere. Våre ferdighus er designet ut i fra hva våre kunder har fortalt oss om sine ønsker for drømmebolig. Ønsker du huskatalogen tilsendt i posten, gjør vi dette kostnadsfritt. Se mer i vår huskatalog her.

Huskatalogen 2022_2023

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering