Funkishus fra ABChus – et moderne ferdighus

image

ABChus kan levere funkishus for skrå tomt, flat tomt og smal tomt. I huskatalogen vår finner du 10 ulike modeller i forskjellig type design, ulike størrelser, med 3 til 5 soverom og med utleiedel hvis ønskelig. Les mer om funkishus her.

Av: Chili Media

Funkishus er blitt svært ettertraktet. Funkisstilen vokste frem i Norge på 1920-tallet, men elementer fra stilarten er å se blant moderne arkitektur over hele verden. Stilen bygger på en idé om at funksjon også skal legge føring for form.

Det var på 1920-tallet i sterk kontrast til datidens bygninger og boliger, som var preget av detaljer, utsmykkinger og dekorasjoner.

Arkitektene som omfavnet den nye stilen, mente imidlertid at en bolig først og fremst skal være funksjonell – med det praktiske, rasjonelle, enkle og gode i fokus.

Fremdeles benyttes særtrekkene fra funksjonalismen i stor grad, men sjeldent i samme og rene form. Funkishus kjennetegnes i moderne arkitektur som boliger med rette linjer, flatt tak, minimalistisk stil og store vindusflater – ofte kombinert med en takterrasse.

Funkis er en stil som appellerer til mange. Flatt tak fremfor saltak gir boligen et moderne uttrykk, samtidig som store vindusflater gir god flyt i boligen, nærhet til omgivelsene og slipper godt med lys inn gjennom hele året. Den kubiske formen gir mange muligheter for å skape frem nisjer som gir lune og gode uterom.

I ferdighus-sortimentet til ABChus finner du 10 ulike modeller av funkishus, for skrå tomt, flat tomt, i ulike størrelser, med 3-5 soverom og med utleiedel – ja, for ethvert behov.

Det første du må ta hensyn til når du skal bygge et funkishus, er tomten du skal bygge på. Tomtens størrelse, utforming, terreng og reguleringsplan vil påvirke størrelse for grunnflate/bebygd areal og designet av boligen.

Det neste steget blir å skape frem en bolig som møter alle dine behov, men som også møter kravene i reguleringsplanen og kommuneplanen.

Modulhusene til ABChus er designet for å møte et bredt spekter av behov – for familien som skal bygge hus, og for størrelse, terreng og utforming på tomten.

I utforming av funkishusene til ABChus har arkitektene for eksempel tatt høyde for skrå tomt, smal tomt og liten tomt, og designet boliger i ulike størrelser, med eller uten carport og takterrasse, med utleiedel hvis ønskelig, og med 3-5 soverom og 2-3 bad.

Arwen utvendig bilder

Modulhus – hva betyr det? ABChus bygger hus med elementer som produseres på fabrikk og monteres på byggeplass. Det gjør at byggeprosessen går raskere, at boligen blir levert til avtalt tid og at vi kan selge boligene med fastpris.

I vår huskatalog finner du alle funkishus og ferdighus i sortimentet – i forskjellig type design og tilpasset ulike tomter og ulike behov. Boligene er komplett ved innflytting, og designet med utgangspunkt i våre kunders ønsker for en drømmebolig.

Når du skal bygge hus må du tidlig ta stilling til hvor involvert du selv skal være. To typiske ytterpunkter er: at du selv tar rollen som prosjektleder/byggeleder og engasjerer en arkitekt, eller at du velger deg ut en ferdighusleverandør som gjør hele jobben for deg.

I førstnevnte eksempel vil du ha større frihet til å designe et hus akkurat slik du har drømt om. Du må nok likevel belage deg på en lenger prosess, og en del flere justeringer underveis.

Med en husleverandør velger du ut din bolig basert på en huskatalog. Du får da en bolig som er godt planlagt, der de gode valgene allerede er tatt for deg, og som er bygget tidligere. Det gjør at den også leveres til avtalt tid og avtalt pris. Det gir altså mer forutsigbarhet – også for banken.

Enten du skal jobbe direkte med en arkitekt eller velger å gå for en ferdighusleverandør, gjelder det å finne den rette samarbeidspartneren når du skal bygge din drømmebolig. Det handler om formspråk og design, men like fullt at vedkommende kan levere etter ditt budsjett og tidsestimat.

Wide for skråtomt

Har du bestemt deg for at du skal gå for en husleverandør, er det viktig å undersøke hva prisen inkluderer. Mange opererer med fra-priser, som ikke inkluderer grunnarbeid eller interiør.

Skal du for eksempel bygge på en skrå tomt, vil grunnarbeid og planering koste mellom 400 000 og 600 000 kroner, som vil ta mye av totalbudsjettet ditt. ABChus sine boliger er utarbeidet og beregnet for flat tomt, skrå tomt eller smal tomt og har en nøkkelferdig pris, som gjør at du ikke trenger å bekymre deg for uforutsette kostnader.

Mange som skal bygge hus, ønsker seg en bolig med garasje. Blant ABChus sitt utvalg er det husmodellen Wide som har innebygd garasje, de fleste boligene er med carport.

Husmodellen Wide er en stor funkisbolig på hele 186 kvadratmeter

Årsaken er som følger: Med et mål om å levere ferdighus til konkurransedyktige priser, er det bevisst valg at ABChus ikke leverer funkishus eller ferdighus med garasje. Det å bygge garasje koster mye, som til sist påvirker prisen på boligen.

Våre boliger leveres derfor med carport. Det er rimeligere å bygge, sørger for at du ikke trenger å starte dagen med å måke snø av bilen, og påvirker ikke totalsummen for boligen i like stor grad.

Funkishus med utleiedel

Å bygge hus med utleiedel, gir flere fordeler. Den kanskje viktigste fordelen er at du i årene etter at huset er ferdig bygget, er sikret en ekstrainntekt.

Dette er også en fordel når du skal søke om finansiering i banken. Leieinntekter regnes som en del av husstandens totale inntekt, og gir grunnlag for høyere lån.

Arwen er et moderne funkishus med utleiedel i sortimentet til ABChus. Boligen er på 167 kvadratmeter, med tre soverom, to bad, åpen stue- og kjøkkenløsning, et romslig vaskerom og mulighet for hybelleilighet i første etasje.

Ferdighus funkis – fasade og tilvalg

Funkishusene i sortimentet til ABChus leveres med utvendig kledning som er grunnet og fabrikkmalt med ett strøk. Fargene du kan velge mellom er Bomull, Dempet Sort, og Antikk Grå, eventuelt en fasade som er brunbeiset (Teknos T8007).

Pulttak leveres standard med papptekking, og vinduene med 3-lags glass og aluminiumbekledning i hvit eller sort nyanse, avhengig av fargevalg på fasaden. Utvendig rekkverk leveres som standard i treverk, men kan oppgraderes til glass hvis ønskelig.

Tomannsbolig i funkisstil

ABChus har i huskatalogen en egen kategori tilegnet tomannsboliger, der flere av boligene har elementer hentet fra funkisstilen.

Det gjelder blant annet ferdighuset Leonora og Leonora for skrå tomt, som begge er moderne ferdighus tegnet med utgangspunkt i funkishuset «Nora». Leonora er på 292 kvadratmeter og har 3+3 soverom og 2+2 bad, mens Leonora for skrå tomt er på 286 kvadratmeter og har 4+4 soverom og 2+2 bad.

Husmodellen Nora, et moderne ferdighus

Tuva 2M og Tuva for skrå tomt er også tomannsboliger med et moderne uttrykk, rette linjer, minimalistisk stil og store vinduer. Tuva 2M er på 236 kvadratmeter med 4+4 soverom og 2+2 bad, mens Tuva for skrå tom er på 232 kvadratmeter og har 3+3 soverom og 2+2 bad.

Tuva 2M

Funkis – planløsning, romdeling og interiør

Sentralt for planløsning, romdeling og interiør i den tradisjonelle funksjonalismen er fremfor alt praktiske løsninger og funksjonalitet, men også enkelhet og godt med lys og luft. Fremfor mange adskilte rom, er det naturlig å tenke soner, eventuelt platåer.

Elementer av dette er også tatt med i boligene til ABChus – enten det er gjelder planløsningen til et stort funkishus som Wide eller et lite funkishus som Nora.

Stuen i husmodellen Wide, men en fantastisk takhøyde og masse vinduer som slipper godt med lys inn

Flertallet av soverommene er eksempelvis lagt til første etasje, mens hovedsoverommet er lagt til andre etasje. Dette gjør at en kan skape én større oppholdssone i andre etasje, med en kombinasjon av stue, kjøkken og spisestue. Med store vindusflater og direkte tilknytning til terrasse, slippes godt med lys inn.

De samme prinsippene vil være gjeldende for et funkishus på ett plan. Da vil det være naturlig å samle soverom, baderom og inngangsparti til den ene delen av huset, og kjøkken, spisestue og stue i den andre – gjerne sammen utgang til hage eller terrasse.

Perle er at av ferdighusene til ABChus med alt på ett plan. Det er ikke et funkishus, men en moderne, lettstelt og praktisk bolig, med alt du trenger på én flate.

Ferdighuset Perle

En bolig på ett plan er for mange et praktisk alternativ. Det er en god løsning for eldre som ønsker et hjem uten trappet og alle funksjoner på ett plan, men også for en småbarnsfamilie som ønsker oversikt over hvor barna oppholder seg. Et hus på ett plan skaper generelt en nærhet og gjør det enkelt for alle å samles.

Funkishus med takterrasse

Funkishus er for mange synonymt med takterrasse. Flatt tak åpner opp for en egen oase og et privat uteområde på taket der du kan nyte solen gjennom hele døgnet.

Selv om det høres enkelt nok ut å bygge en takterrasse på et allerede flatt tak, er det en større kostnad som vil påvirke den totale prisen for huset. Funkishusene til ABChus er derfor ikke planlagt med takterrasse.

Istedenfor er det planlagt for gode uteområder på bakkeplan, kombinert med en større balkong/terrasse i andre etasje eller en takterrasse over carport. Uteområdene fungerer da som en forlengelse av oppholdsrommene innendørs.

Innredning av funkishus – møbler og design

Et moderne funkishus kan du naturligvis innrede slik du selv ønsker, men ønsker du å følge den funksjonalistiske og minimalistiske stilarten også her, finnes det noen enkle råd.

Sentralt er funksjon og enkelhet. Et funkishus innredet etter klassisk funksjonalisme vil ikke være overfylt av gjenstander, men oppleves luftig og lyst. Møblene og gjenstandene som er i hjemmet, er nøye valgt ut på bakgrunn av form og funksjon, og får oppmerksomheten de fortjener.

Møblene er som oftest preget av enkelhet og rene linjer. Det er likevel solide og komfortable møbler som lever opp til sin funksjon. Tekstiler – tepper, pledd og puter tilfører varme og kanskje mer av den hjemmekoselige følelsen du lengter etter.

Stuen i husmodellen Arwen - mørkt og maskulin stil

Gardiner – i hvert fall tunge gardiner, er i utgangspunktet i sterk kontrast til essensen i stilarten. Et godt alternativ for solskjerming er liftgardiner i lyse nyanser, som flyter med stilen og fargene i rommet for øvrig.

På soverom er rullgardiner et godt alternativ for å holde solen og lyset ut. Her vil du nok raskt oppdage at størrelsene på vinduene er annerledes enn standardmålene. Da finnes det heldigvis flere leverandører som kan levere på spesialbestilte mål.

Pris på funkishus

Prisen for å bygge et funkishus med ABChus ligger på omkring 28 000 kroner per kvadratmeter. Dette er inkludert grunnmur, som for de fleste byggeprosjekter koster mellom 200 000 og 300 000 kroner.

Til sammenligning er den gjennomsnittlige prisen for å bygge et funkishus i bransjen mellom 28 500 kroner og 42 000 kroner. En funkisbolig av normal størrelse ligger som regel på omkring 34 000 kroner.

Til forskjell fra mange andre leverandører, er boligene fra ABChus nøkkelferdige boliger. Det vil si at du kan flytte rett inn dagen du får overlevert nøklene.

Boligene tar utgangspunkt i hva tidligere kunder har delt av ønsker for en drømmebolig, kombinert med vår tekniske ekspertise og hvordan vi kan bygge best og mest effektivt.

Se fullstendig prisliste over våre ferdighus her.

Funkishus – riktig valg for deg?

Funkishus er etter hvert blitt en svært populær stilart for bygging av moderne hus, kjennetegnet av rette linjer, flatt tak, minimalistisk stil og store vindusflater. Sentralt er funksjonalitet og det enkle og rene.

Lurer du fremdeles på om det å bygge et funkishus er riktig for deg? Her er noen gode råd til deg på veien mot et valg.

  1. Ved å bygge nytt hus fremfor å kjøpe brukt, kan du realisere en boligdrøm.
  2. Ferdighusene til ABChus er nøye utarbeidet av dyktige arkitekter og med utgangspunkt i hva tidligere kunder har drømt om for sine boliger.
  3. Når du bygger et nytt hus, er du sikret gode og gjennomtenkte planløsninger.
  4. Funkisstilen er høyt ettertraktet og et godt valg for design i dag og for fremtiden.
  5. Med en ny bolig er du sikret god standard og energieffektive løsninger, som er bra for både lommeboken og miljøet.

Vil du vite mer? Våre kunderådgivere hjelper deg gjerne på veien mot din drømmebolig. Se alle våre avdelinger og ta kontakt her.

Har du allerede en tomt? Vi tilbyr også gratis tomtebefaring. Ta kontakt med en av våre boligkonsulenter og de kan hjelpe deg å finne ut av hvilke muligheter det er på din tomt.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

image
Aurora_2022_fasade
Husbank finansiering

Hurtignavigering